Főoldal
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Brigitta munkái
 
László munkái
 
Anita munkái
 
Hírek, események
 
Soldi bemutatkozás

 
Katona Brigitta vagyok. 

A csomózással hobbi szinten kezdtem foglalkozni. Pár évvel ezelőtt kézműves foglalkozásokat tartottam fiataloknak, s a témakeresés közben bukkantam a csomózásra. Az alapokat egy-két itthoni és külföldi honlapról, valamint könyvből sajátítottam el, teljesen autodidakta módon. A kezdeti nehézségek ellenére tudtam, hogy folytatnom kell a kísérletezést és kitartásom meghozta az eredményt: rátaláltam arra a hobbira, ami igazán nekem való. Annyira megtetszett, hogy azóta csupán kisebb megszakítással folyamatosan készítek karkötőket, s más kiegészítőket. A színes fonalakkal kialakítható minták egyre inkább alkotásra ösztönöztek. A csomózást az interneten keresztül is népszerűsítem: létrehoztam a  www.csomozott.gportal.hu honlapot, melyről a technika alapjait lehet megtanulni.
Blogomban egy-egy ékszer, csomózott tárgy elkészültéről lehet bővebben is olvasni: www.csomokvilaga.blogspot.com

A csomózható minták száma szinte végtelen, de 2008 nyarán kezdtem a csomózást ötvözni a gyöngyfűzéssel, ezzel is újabb variációkat létrehozva. Kedvelem az egyszerű formákat, a harsány színeket, ezek tükröződnek az ékszereimben is. Alapanyagként a természetes eredetűeket részesítem előnyben: a pamut fonalakat, kenderzsinórt, üveg- és fagyöngyöket.

Karkötőim, ékszereim, kiegészítőim megtalálhatók a képtárban. A meglévő darabok mellett szívesen megtervezem és elkészítem más elképzeléseit is. Ha megtetszett valamelyik darab, vagy saját ötletét szeretné megvalósíttatni, az alábbi elérhetőségeken rendelheti meg:

 

Katona Brigitta (adósz.: 79725776-1-36)

 

csomokvilaga@gmail.com

 

E-mailben további képeket és leírást tudok küldeni a választott ékszerről.

 

Köszönöm, hogy elolvasta a bemutatkozó oldalamat!

 

Munkáim az alábbi képekre kattintva is megtekinthetők:

                           

13 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.04.22. 14:21
Farkasné Mari

Kedves Brigitta!

Szeretnék megtanulni makramézni, és szívesen részt vennék egy ilyen tanfolyamon.

Köszönettel

Farkasné Mari

Idézet
2012.09.14. 09:17
Bori

Szia! Na végre megtaláltam:) Mégegyszer köszönöm szépen, a te oldaladról tanultam csomózni még évekkel ezelőtt...:)

Idézet
2012.09.14. 08:59
Bori

Szia! Köszönöm szépen a gyors választ! Éppen onnan rendeltem, ma kapom meg:) Estleg még azt megtennéd, hogy belinkeled, mert egyszerűen nem találom...:(

Idézet
2012.09.13. 23:53
Bori

Szia! Nagyon megtetszettek a http://csomokvilaga.blogspot.hu/ oldaladon a "Fehérségek" karkötők. Konkrétan az érdekelne, hogy azt a virágos kis fém "gyöngyöt" honnan tudom megrendelni. Láttam egy webáruházban, de nem emlékszem, hogy melyikben, és azóta sehogy sem találom. :( Köszönöm szépen mihamarabbi segítséged.


Válasz:

Szia Bori! Azt a gyöngyöt a www.gyongyudvar.hu webáruházból rendeltem. Üdv, Soldi

Idézet
2010.08.31. 19:38
Doboi Gabriella

SZia.A 7 eves lanyom megtanult karkötőt fonni.Most nagyon szeretné ha megtanitanám karkötőt(gyürüt,valmi ékszert) bogozni.Sajnos én sem tudom, hogyan kell.Nagyon nagy segitséget jelentene az is ha valami egyszerü csomozási teknikára adnál nehány ötletet.Köszönöm előre is.


Válasz:

Szia Gabriella!

A lányod nagyon ügyes, ha 7 évesen megtanulta a csomózást!
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket, itt egyszerű makramé karkötők leírását találjátok fotókkal illusztrálva. Együtt biztos menni fog, aztán a leányzó egyedül is nekivághat. Szóval a link: http://www.kreativvagyok.hu/karkotok/
Nem tudom, ismeritek-e a www.csomozott.gportal.hu honlapomat, ami sok-sok csomózott karkötők leírást tartalmaz.
Nem szeretném elkiabálni, de hamarosan talán meglepivel is tudok majd szolgálni éppen ilyen kérések megoldására
Jó csomózást!
Brigi

Idézet
2010.08.29. 09:58
Mano

Szia Brigi!

Érdeklődni szeretnék, hogy a karkötöket ami gyöngyös milyen méretű cseh kásagyöngyel csinálod? (2mm vagy 5mm-es)?

Meg a felfűzéshez használsz tűt vagy csak simán fűzöd fel??

Köszönöm előre is hogy válasz!

Mano


Válasz:

Szia Mano!

A kisebb gyöngyöket használom, tű nélkül, csak be kell viaszolni a szálak végét, hogy át tudd fűzni a gyöngyökön. Nekem beltelt egy kis időbe, míg kitapasztaltam, hogy milyen gyöngyök használhatóak, és melyek nem.

Jó csomózást!
Brigi

Idézet
2010.08.12. 15:41
Beerny

Szia Brigi!

Szeretnék smily karkötöt csinálni,de sehol nem találtam róla leirsát hogy hogyan is kell megcsinálni.megköszöném ha meg tudnád nekem mondni,elöre is köszi szépen:)


Válasz:

Szia!

E-mailben küldtem mintát,

jó csomózást!

Idézet
2010.08.05. 12:37
Ketrin32

Szia Brigi!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, és a segítséget! Nagyon Kedves vagy, tényleg! Akkor neki is fogok, a tanulásnak!

Legyen tovább is szép napod, és persze kratív napod is!

Idézet
2010.08.05. 08:18
Ketrin32

Szia Brigi!

Én egy kics segítséget szeretnék kérni Tőled ha lehetséges! Az /ékszerek-karkötök/ kategória között a karkötök között milyen csomozást használsz? Mert ha jól látom ugye ez nem sima csomozás, vagyis nem a (jbcs-bjcs), ugye?  Szeretném megtanulni, ha segítesz benne!! Remélem nem gond, hogy segítséget kérek. A munkáid gyönyörűek, csak gratulálni lehet hozzá!

Előre is köszönöm, a válaszodat, és várom nagyon!

Legyen tovább is szép napod!


Válasz:

Kedves Ketrin!

Köszönöm a gratulációt! :)
Azok makramé karkötők, a klasszikus makramé csomókkal. Ajánlom figyelmedbe a www.kreativvagyok.hu honlap Karkötők témakörét, ott megtalálod a leírásomat a makramé alapcsomókról és kezdőknek való karkötők leírását is. Remélem, tudtam segíteni! :)

Üdvözlettel,
Brigi

Idézet
2009.11.29. 19:42
missyh
Szia.En a segitsegteket szeretnem kerni,nem rendelni szeretnek:D Én is szeretnek egy ilyen oldalt nyittani,csak sajnos nem tudom hogy hogyan kell.Erdelyi vagyok,es nagyon halas lennek nektek ha segitenetek letrehozni nekem is egy ilyen oldalt.
Varom a valaszotokat legyszi segitsetek:D
 

Válasz:

Kedves Missyh!
Mivel kérdésedre egy rövidke válaszban nem tudtam volna felelni, e-mailt küldtem a regisztrációkor megadott címedre. Kérlek, hogy te is e-mailben reagálj, üdvözlettel,
Katona Brigi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások